طرية عمل سوربية الخوخ


النهاردة جيبالكوا طريقة سوربية الخوخ فقط
واللى ميعرفش السوربية هو حاجة شبة الايس كريم كدة بس مش كلفة زى الايس كريم وطعمه حلو جدااااااا وانا هقولة بطريقتين والاسهل ليكوا نفذوة بيها

الاولى :
كيلو الا ربع خوخ
3/4 كوب سكر
1/4 كوب عسل جلكوز (شراب الذرة)
عصير لمونة
رشة فانيلا

اول حاجة هنسلق الخوخ وبعدين نقشرة ونخلية من البذر
هنحط كل المكونات مع الخوخ فى الكبة ونفرمها كويس
هنحطها فى علبة ونحطها فى الفريزر يوم ونقلبة كل سوية علشان ميكونش بلورات تلج وبعدين نقدمة بالف هنا

الثانية:
نصف كيلو خوخ طازج مقشر و منزوع النوى
نصف كوب سكر بني
ربع كوب ماء
ملعقة عصير ليمون
بياض بيضة

يوضع السكر في الماء و يقلب على النار حتى يذوب السكر و يغلظ قوامه
يضرب الخوخ في الخلاط حتى ينعم تماما و يضاف اليه شراب السكر و عصير الليمون حتى يتجانس جيدا
يوضع في الفريزر لمدة يوم ثم يضرب مرة اخرى و يضاف اليه بياض البيضة و يخلط جيدا و يوضع في الفريزر 3 ساعات على الاقل قبل التقديم
يقدم مع بسكويت سادة او حسب الرغبة

0 comments:

Post a Comment

 
  • مطبخك © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes